Bavorské knedlíčky

Kulaté vdolečky z lehkého kynutého těsta, potřené povidly, posypané tvarohem a zdobené šlehačkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut + doba kynutí

Ingredience

 

00 g polohrubé mouky
250 g tuku
200 g švestkových povidel
125 g tuhého tvarohu
70 g cukru krupice
60 g másla
18 g droždí
10 g citrónové kůry
0,2 l mléka
1 ks vejce
1 g soli
  šlehačka
  mouka na vyválení a podsypání

 

 

Postup

 

1. Droždí promícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté polohrubé mouky a vypracujeme řídké těstíčko – kvásek, který necháme v teple vykynout
2. Do zbylé dávky prosáté mouky přidáme vejce, zbylý cukr, jemně nastrouhanou kůru z pečlivě umytého citrónu, sůl, rozpuštěné vlažné máslo, zbylou dávku vlažného mléka a vykynutý kvásek a směs pečlivě promícháme, vypracujeme těsto, které pak necháme vykynout
3. Dostatečně vykynuté těsto rozválíme na tlustší plát (cca 15 mm) a kulatým vypichovačem vypícháme vdolečky
4. Vdolečky vyskládáme na pomoučený vál a necháme je opět vykynout
5. Do jednotlivých vdolečků uděláme držadlem silnější vařečky důlek a touto stranou je pak vkládáme do horkého tuku, po osmažení spodní strany je obrátíme, dosmažíme a vyjmeme
6. Usmažené vdolečky potřeme rozmíchanými povidly, posypeme jemně nastrouhaným tvarohem a na tvaroh nastříkáme dávku šlehačky.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení