Bouillabaise bujabez

Francouzská polévka z ryb, darů moře, zeleniny a koření.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

Suroviny pro 4 osoby:
500 g ryb (mořský jazyk, treska, kamenáč, mořský úhoř)
60 g krabího masa (můžeme použít 500 g drobných rybek-bělic, okounů, línů)
1/2 ks malého humra
1 ks kousek cibule
1 ks rajčete
1 ks bobkový list
1 ks hřebíček
4 ks malé plátky bílého chleba
1 ks sklenka bílého vína
2 ks stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 l vody
  špetka šafránu
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájíme na kousky
2. Do hrnce dáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené rybí, humří a krabí maso
3. Vše zalijeme vínem a vařící vodou a na prudkém ohni vaříme 10-15 minut
4. Plátky bílého chleba nakrájíme na nudličky, opečeme nasucho na teflonové pánvičce, rozdělíme na talíře, přidáme rybí, krabí a humří maso a zalijeme polévkou
5. Ihned podáváme.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení