Bennet koktejl
Koktejl z citrónovou příchutí.
Doba přípravy 2 minuty
Ingredience
| Recept na 1 porci: | |
| (1díl - 2 cl) | |
| 2 díly | ginu |
| 2/3 dílu | limetkové šťávy |
| 1/3 dílu | cukrového sirupu |
| kapka angostury bitters (hořký likér) | |
| šejkr | |
| barové sítko | |
| koktejlová sklenice | |
| led |
Postup
1. Šejkr z poloviny naplníme ledem
2. Přidáme gin, limetkovou šťávu, cukrový sirup a bitters
3. Důkladně protřeseme v šejkru a nalíváme přes sítko do sklenice.
Doporučení:
Příprava cukrového sirupu viz.: Cukrový sirup bez příchuti.
Poznámka:
Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/
