Bernardo

Lahodný nápoj ideální pro relaxaci.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 2 minuty.

Ingredience

 

Recept na 1 porci:
  (1díl - 2 cl)
1 ks kostka ledu
2 díly ginu
1/2 dílu Cointreau nebo jiný triple sec
2 lžičky citrónové šťávy
  dvě kapky angostury bitters (hořký likér)
  koktejlová sklenice
  spirála z citrónové kůry na zdobení
  citrónová kůra na zastříknutí
  led
  šejkr

 

 

Postup

 

1. Šejkr z poloviny naplníme ledem
2. Přidáme gin, Cointreau (nebo jiný triple sec), citrónovou šťávu a bitters
3. Důkladně protřepeme a přes sítko nalijeme do koktejlové sklenice s jednou kostkou ledu
4. Zastříkneme citrónovou kůrou.

Poznámka:
Cointreau - Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.

Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem trple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení