Betsy Ross

Koktejl namíchaný z brandy, portského vína, triple sec nebo Cointreau a kapky hořké.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 3 minuty.

Ingredience

 

Rozpis na 1 nápoj:
  (1díl – 2 cl)
2 díly brandy
1 díl portského vína (tawny)
0,5 lžičky triple sec nebo Cointreau
  kapka hořké (bitters)
  sklenice old fashioned o obsahu 170-230 g
  kostky ledu
  barové sítko
  míchací sklenice

 

 

Postup

 

1. Do míchací sklenice dáme několik kostek ledu
2. Zalijeme brandy, triple sec nebo Cointreau a hořkou
3. Důkladně promícháme a přes barové sítko přecedíme do sklenice plné kostek ledu.

Poznámka:
Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...

Cointreau - Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.

Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení