Borůvková zmrzlina

Domácí zmrazený krém.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Domácí zmrzlina. Doba přípravy 120 minut.

Ingredience

 

100 g borůvek
0,25 l smetany ke šlehání
3 ks žloutků
1 bal. vanilkového cukru

 

 

Postup

 

1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny
2. Borůvky rozmixujeme a přidáme ke žloutkům s cukrem
3. Smetanu ušleháme a potom všechny ingredience lehce společně promícháme
4. Krém nalijeme do vhodné nádoby (plastová, či nerez vanička)a necháme v mrazáku ztuhnout.

Doporučení:
Použijeme-li místo cukru med, zmrzlina bude jemnější.

Abychom zabránili tvorbě krystalků, můžeme těsně před ztuhnutím zmrzliny celý obsah rozmixovat a po té opět vložit do mrazáku.

Poznámka:
Kopečky vykrajujeme do teplé vody ponořenou, dobře odkapanou lžící, nebo speciálními kleštěmi na zmrzlinu.

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení