Broskvová zmrzlina

Sorbet z broskví cukru a vody.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Ovocný sorbet. Doba přípravy 25 minut + doba potřebná ke zmrazení

Ingredience

 

Suroviny pro 4 osoby:
4 ks velkých, zralých broskví
1 ks citrónu
120 g cukru
1,5 dl vody

 

 

Postup

 

1. Cukr s vodou přivedeme do varu, povaříme 5 minut a pak vychladíme
2. Oloupané broskve prolisujeme nebo umixujeme
3. Promícháme je s citrónovou šťávou a rozvařeným cukrem
4. Nalijeme do kovové misky pro výrobu ledu a zmrazíme.

Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.

Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení