Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Broskvová zmrzlina

Sorbet z broskví cukru a vody.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Ovocný sorbet. Doba přípravy 25 minut + doba potřebná ke zmrazení

Ingredience

 

Suroviny pro 4 osoby:
4 ks velkých, zralých broskví
1 ks citrónu
120 g cukru
1,5 dl vody

 

 

Postup

 

1. Cukr s vodou přivedeme do varu, povaříme 5 minut a pak vychladíme
2. Oloupané broskve prolisujeme nebo umixujeme
3. Promícháme je s citrónovou šťávou a rozvařeným cukrem
4. Nalijeme do kovové misky pro výrobu ledu a zmrazíme.

Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.

Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz