Broskvový likér

Likér z dužiny a pecek broskví, 96 % alkoholu, vinného destilátu, cukru ...

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut + 7 dní odležení

Ingredience

 

Návod na 1 l likéru:
300 g zralých broskví
300 g cukru
0,35 l alkoholu 96 %
0,2 l vody
5 cl vinného destilátu

 

 

Postup

 

1. Broskve rozpůlíme, odpeckujeme a rozmačkáme, pecky vyloupneme, roztlučeme jádra, která pak přidáme k rozmačkaným broskvím
2. Směs doplníme 0,1 l alkoholu 96 % a ponecháme 7 dní v chladu
3. Vzniklý rmut vylisujeme a získáme tak asi 0,25 l výluhu
4. Zbytek po vylisování zalijeme 0,2 l vody, promícháme a odlisujeme, získáme tak asi 0,2 l druhého výluhu
5. Oba výluhy smícháme a přefiltrujeme, buď amatérsky přes plátýnko či filtrační papír, nebo více "profi" pomocí technického vybavení, tedy Büchnerovi nálevky, skleněné vývěvy, filtračního papíru ... více viz. článek Filtrace vína, moštů, výluhů ovocných šťáv
6. Ve filtrátu poté rozpustíme zastudena cukr
7. Nakonec tekutinu doplníme vinným destilátem a zamícháme také 0,25 l alkoholu 96%
8. Naplněné, dobře uzavřené sklenice s likérem skladujeme v temnu a chladnu.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz