Čokoládová poleva z kakaa

Sladká poleva využívaná při výrobě sladkých dortů a jiných sladkých pochutin.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 10 minut

Ingredience

 

80 g ztuženého tuku (másla)
80 g moučkového cukru
1 lžíce škrobové moučky
1 lžíce kakaa
1 lžíce mléka

 

 

Postup

 

1. Tuk na mírném ohni zvolna rozehřejeme
2. Přidáme moučkový cukr, kakao, mléko, škrobovou moučku a za stálého míchání přivedeme k varu, ale nevaříme.

Doporučení:
Poleva nemá být příliš hustá, protože se potom nestejnoměrně roztéká a tvoří zbytečně vysokou vrstvu. Do příliš husté můžeme přidat podle jejího druhu trochu vody nebo bílek. Poleva nemá být ani řídká, protože potom zase dobře nekryje a stéká. Do řídké můžeme přidat ještě trochu prosátého moučkového cukru. Srazí-li se nám čokoládová poleva, přidáme do ní lžíci horké vody a dobře promícháme. Hladkou a dobře umíchanou polevu vždy ihned použijeme.

Při zdobení dortu polevou, nalijeme polevu do středu a kulatým nožem ji roztíráme tak, aby stékala po stěnách. Na drobné pečivo nanášíme polevu lžičkou - do středu kápneme polevu a krouživým pohybem ji necháme roztéct do krajů. Bílé ledové polevy nebo bílkové polevy zpracujeme co nejrychleji, protože rychle tuhnou.

Poznámka:
Polevy zlepšují vzhled moučníků a chrání moučník před vysycháním.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz