Bruselská kuřecí paštika
Chutný předkrm z rozemletého vepřového masa, kuřecího a slaniny.
Doba přípravy 170 minut + 12 hodin doba uložení
Ingredience
| Suroviny pro 4 osoby: | |
| 1 ks | menší kuře |
| 500 g | libového vepřového masa |
| 200 g | slaniny |
| 12 ks | plátků slaniny |
| 3 lžíce | brandy |
| bobkový list | |
| mletý zázvor | |
| mletý pepř | |
| tymián | |
| sádlo | |
| sůl |
Postup
1. Z kuřete odřízneme prsa
2. Ostatní maso, slaninu a vepřové maso umeleme dvakrát na masovém strojku, přidáme mletý pepř, mletý zázvor, brandy, sůl a vše prolisujeme
3. Směs vymícháme vařečkou dohladka
4. Hlubší ohnivzdornou misku vyložíme plátky slaniny, přidáme bobkový list, tymián a polovinu připravené směsi, poklademe ji tenkými plátky kuřecích prsíček a plátky slaniny, na ni rozetřeme druhou polovinu mleté směsi, poklademe ji plátky slaniny, pevně přitlačíme, misku přiklopíme pokličkou a pečeme v mírně vyhřáté troubě 2 hodiny
5. Upečenou paštiku pokryjeme utěrkou, přiklopíme prkénkem a zatížíme na 12 hodin
6. Nakonec paštiku přelijeme rozehřátým sádlem a podáváme.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
