Halloweenské perníčky

Základní perníkové těsto upečené v troubě ve tvaru halloweenských motivů, ozdobené barevnými polevami.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 120 minut + 1 týden doba odležení těsta

Ingredience

 

Na perníkové těsto:
1,1 kg hladké mouky
0,5 kg krupicového cukru
450 g vody
250 g medu
25 g marmelády
13 g perníkového koření (skořice, nové koření, badyán, anýz)
  Na polevu:
200 g moučkového cukru
2 ks bílky
  dvě kapky oleje
  potravinářské barvivo (např. Breton)

 

 

Postup

 

1. Z perníkového těsta vyválíme plát silný asi 2 až 3 mm, ze kterého vykrájíme různé tvary
2. Rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut
3. Upečené perníčky z plechu sundáme a necháme vychladnout
4. Jednotlivé perníčky ozdobíme barevnými polevami nejlépe pomocí cukrářského sáčku s nástavci.

Příprava perníkového těsta:
1. Z výše uvedeného množství cukru odvážíme 50 g a ve velkém hrnci ho roztavíme na karamel
2. Vodu přivedeme těsně k bodu varu, pak ji přilijeme do roztátého cukru, přidáme zbylá cukr, med, marmeládu a za stálého míchání necháme přejít varem, odstavíme a necháme zchladnout asi na 30 °C
3. Do připraveného rozvaru zapracujeme mouku a koření
4. Hotové perníkové těsto necháme tak 1 týden v chladu rozležet.

Příprava polevy:
1. Cukr dvakrát prosejeme a utřeme s bílky a olejem
2. Bílkovou polevu obarvíme potravinářským barvivem (postupujeme podle návodu na obalu), tedy roztok si připravíme rozpuštěním prášku v malém množství vody, aby směs byla hodně koncentrovaná, polevu pak snadno obarvíme přidáním několika kapek připraveného roztoku.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz