Bruselská kuřecí paštika

Chutný předkrm z rozemletého vepřového masa, kuřecího a slaniny.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 170 minut + 12 hodin doba uložení

Ingredience

 

Suroviny pro 4 osoby:
1 ks menší kuře
500 g libového vepřového masa
200 g slaniny
12 ks plátků slaniny
3 lžíce brandy
  bobkový list
  mletý zázvor
  mletý pepř
  tymián
  sádlo
  sůl

 

 

Postup

 

1. Z kuřete odřízneme prsa
2. Ostatní maso, slaninu a vepřové maso umeleme dvakrát na masovém strojku, přidáme mletý pepř, mletý zázvor, brandy, sůl a vše prolisujeme
3. Směs vymícháme vařečkou dohladka
4. Hlubší ohnivzdornou misku vyložíme plátky slaniny, přidáme bobkový list, tymián a polovinu připravené směsi, poklademe ji tenkými plátky kuřecích prsíček a plátky slaniny, na ni rozetřeme druhou polovinu mleté směsi, poklademe ji plátky slaniny, pevně přitlačíme, misku přiklopíme pokličkou a pečeme v mírně vyhřáté troubě 2 hodiny
5. Upečenou paštiku pokryjeme utěrkou, přiklopíme prkénkem a zatížíme na 12 hodin
6. Nakonec paštiku přelijeme rozehřátým sádlem a podáváme.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení