Bruselská kuřecí paštika

Chutný předkrm z rozemletého vepřového masa, kuřecího a slaniny.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 170 minut + 12 hodin doba uložení

Ingredience

 

Suroviny pro 4 osoby:
1 ks menší kuře
500 g libového vepřového masa
200 g slaniny
12 ks plátků slaniny
3 lžíce brandy
  bobkový list
  mletý zázvor
  mletý pepř
  tymián
  sádlo
  sůl

 

 

Postup

 

1. Z kuřete odřízneme prsa
2. Ostatní maso, slaninu a vepřové maso umeleme dvakrát na masovém strojku, přidáme mletý pepř, mletý zázvor, brandy, sůl a vše prolisujeme
3. Směs vymícháme vařečkou dohladka
4. Hlubší ohnivzdornou misku vyložíme plátky slaniny, přidáme bobkový list, tymián a polovinu připravené směsi, poklademe ji tenkými plátky kuřecích prsíček a plátky slaniny, na ni rozetřeme druhou polovinu mleté směsi, poklademe ji plátky slaniny, pevně přitlačíme, misku přiklopíme pokličkou a pečeme v mírně vyhřáté troubě 2 hodiny
5. Upečenou paštiku pokryjeme utěrkou, přiklopíme prkénkem a zatížíme na 12 hodin
6. Nakonec paštiku přelijeme rozehřátým sádlem a podáváme.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz