Brusinková paštika

Recept podle herečky Jitky Smutné z pořadu VIP Prostřeno. Paštika z drůbežích jater, brusinek, provensálského koření a dalších ingrediencí.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

300 g drůbežích jater
150 g anglické slaniny
150 g másla
50 g sušených brusinek
2 ks lístky šalvěje
1 ks menší cibule
1 ks stroužek česneku
  trochu brusinkové zavařeniny nebo kompotu na potření
  provensálské koření
  bílé víno
  bílý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Sušené brusinky necháme nabobtnat v troše bílého vína, polovinu másla rozpustíme s lístky šalvěje
2. Na kostičkách slaniny orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek
3. Drůbeží játra opereme, očistíme, nakrájíme na kousky a orestujeme na teflonové pánvi na několika kapkách oleje, necháme vychladnout, pak játra rozmixujeme dohladka spolu s orestovanou cibulí, česnekem a slaninou
4. Přidáme zchladlé tekuté máslo, ze kterého jsme vyndali šalvěj a druhou polovinu másla, opět chvíli vše mixujeme
5. Nakonec přidáme brusinky, mixujeme jen krátce, aby v paštice zůstaly kousky (můžeme přilít i dvě lžíce vína, v němž byly brusinky namočeny)
6. Paštiku dle chuti osolíme a zamícháme do ní špetku bílého pepře a půl lžičky v hmoždíři rozdrceného prosátého provensálského koření
7. Ochucenou hmotu natlačíme do kovové formičky (kroužku) a povrch potřeme brusinkovou zavařeninou nebo hustším kompotem a dobře (nejlépe několik hodin) vychladíme
8. Na talířích jednotlivé porce paštiky zdobíme čerstvou bazalkou a servírujeme s pečivem.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení