Brioche brioška

Pečivo původem z Francie.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 120 minut

Ingredience

 

500 g hrubé mouky
100 g tuku
100 g cukru
25 g droždí
1/4 l mléka
2 ks žloutky
  strouhaná citronová kůra
  vejce na potření
  sůl

 

 

Postup

 

1. V míse utřeme do pěny tuk, cukr, žloutky a přidáme strouhanou citronovou kůru
2. Do třeného těsta přidáme vykynutý kvásek z droždí, šálek vlažného mléka, kostku cukru a lžičku mouky (kvasnice rozdrobíme do trochy teplého mléka, přidáme trochu cukru a zaprášíme moukou, necháme chvíli kvasit)
3. Přidáme prosátou mouku promíchanou se solí, zbylé vlahé mléko a těsto vypracujeme nejdříve v míse a pak na vále
4. Těsto dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout
5. Po hodině kynutí rozdělíme těsto na několik dílů, z těch vyválíme šišky a rozdělíme na dílky
6. Každý dílek zakulatíme
7. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme chvíli kynout
8. Potřeme je rozšlehaným vejcem a nůžkami je kousek od středu 2x nastřihneme, aby se nám zvedly růžky
9. Pečeme v dobře vyhřáté troubě, později plamen zmírníme.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení