Bylinkové máslové kuře
Kuře potřené bylinkovým máslem, upečené dokřupava.
Doba přípravy 90 minut
Ingredience
| 1 ks | kuřete |
| voda na podlití | |
| Na bylinkové máslo: | |
| 1 svazek | čerstvého tymíánu |
| 1 svazek | čerstvého rozmarýnu |
| 100 g | másla |
| špetka mleté sladké papriky | |
| sůl |
Postup
1. Rozmarýn i tymián nasekáme na drobno a smícháme se změklým máslem, solí a špetkou mleté papriky
2. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, vetřeme pod i na kůži ochucené máslo, zbytek vložíme do dutiny, křidélka založíme pod kuře a nohy svážeme provázkem
3. Kuře vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut pod alobalem, potom alobal sundáme a dopečeme dalších 15 minut dokřupava
4. Upečené kuře necháme 5 minut odležet, pak naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
