Bylinkové máslové kuře

Kuře potřené bylinkovým máslem, upečené dokřupava.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 90 minut

Ingredience

 

1 ks kuřete
  voda na podlití
  Na bylinkové máslo:
1 svazek čerstvého tymíánu
1 svazek čerstvého rozmarýnu
100 g másla
  špetka mleté sladké papriky
  sůl

 

 

Postup

 

1. Rozmarýn i tymián nasekáme na drobno a smícháme se změklým máslem, solí a špetkou mleté papriky
2. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, vetřeme pod i na kůži ochucené máslo, zbytek vložíme do dutiny, křidélka založíme pod kuře a nohy svážeme provázkem
3. Kuře vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut pod alobalem, potom alobal sundáme a dopečeme dalších 15 minut dokřupava
4. Upečené kuře necháme 5 minut odležet, pak naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení