Carpaccio ze žampionů

Vegetariánské carpaccio

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

  • Balsamico ocet 1,5 lžíce
  • Citronová šťáva 1-2 lžičky
  • Česnek 2 stroužky
  • Ocet  
  • Olivový olej 1-2 lžíce
  • Petrželka 2 lžíce
  • Sůl  špetka
  • Žampióny 300 g

 

Postup

 

Klouboučky hub pečlivě očistíme a oloupeme, nožky odkrojíme a žampionky nakrájíme na tenké plátky.

Olej, ocet, bylinky a šťávu z citronů promícháme s pepřem a solí.Vidličkou vyšleháme do hladké emulze. Houby upravíme na talíře a přelijeme zálivkou.

 

Sladké carpacio zase můžeme udělat z tenkých plátků pomeranče, zdobené hořkou nastrouhanou čokoládou a kokosem

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz