Čerstvá masová polévka se smetanou

Masový vývar tak trochu jinak

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Brambory 100 g 
  • Cibule 5 ks 
  • Hovězí přední 80 g 
  • Máta peprná 
  • Mrkev 15 g 
  • Petržel 2 g 
  • Rajče 10 g 
  • Smetana 15 g 
  • Sůl  
  • Voda 3 dl 
  • Zelí hlávkové 50 g

 

Postup

 

Maso omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. První pěnu sebereme. Poté opereme a nakrájíme zeleninu (kromě hlávkového zelí) a dáme do vařící polévky. Všechno vaříme do poloměkka. Potom nakrájíme zelí, vložíme do hrnce, a když se polévka zase začne vařit, dáme do ní ještě nakrájené brambory. Půl hodiny před dovařením polévku osolíme podle chuti a přidáme rajče povařené (krátce) v bujonu. Hotovou polévku sejmeme z plotny a přidáme do ní šťávu připravenou z 1/5 zeleniny určené k přípravě polévky.

Na talíři polévku ozdobíme smetanou. Z masa uvařeného v polévce připravíme druhé jídlo.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení