Biftek se zeleným pepřem

Hovězí svíčková s pepřovou omáčkou

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Hovězí 800 g hovězí svíčkové 
  • Máslo lžíce  
  • Mouka hladká 3 lžíce hladké mouky 
  • Olej 7 lžic rostlinného oleje 
  • Pepř špetka mletého pepře1/2 lžíce ze 
  • Smetana 1 dl sladké smetany 
  • Sůl 1 lžička 
  • Vývar 2 dl vývaru z masoxu

 

Postup

 

Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v chladničce odležet. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi polovinu roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji asi 7 minut z každé strany. Biftek servírujeme s pepřovou omáčkou.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz