Česneková ciabatta

Italská ciabatta podélně překrojená, se zářezy, ochucená prolisovaným česnekem, tymiánem, pepřem, solí a olivovým olejem, zapečené v troubě pod grilem dozlatova.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

ks ciabatty
1-2 ks stroužky česneku
1-2 lžíce olivového oleje
  tymián
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Italskou ciabattu podélně překrojíme (nedokrojujeme, musí zůstat v celku), pak na ní uděláme příčně zářezy
2. Připravenou ciabattu pokapeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme pepřem, posypeme tymiánem a zastříkneme prolisovaným česnekem nejlépe pomocí lisu na česnek
3. Do zářezů vetřeme všechny ingredience a pečivo vložíme do trouby pod gril, zapékáme asi 20 minut.

Doporučení:
Ciabattu můžete nahradit i českou bagetou.

Poznámka:
Ciabatta: Italský chléb podávaný většinou potřený česnekem, opečený na olivovém oleji a posypaný sýrem jako příloha k polévkám a pokrmům. Vyrábí se z bílé nebo hnědé mouky spojené olivovým olejem a ochucuje se bylinkami, které se buď vmíchají do těsta nebo sypou na povrch.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení