Cibulačka

Polévka z cibule, bílého vína a dalších ingrediencí, podávaná se zapečenou bagetou a nastrouhaným sýrem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 50  minut

Ingredience

 

800 g cibule
80 g strouhaného sýra
100 ml bílého vína
3 lžíce másla
3 lžíce oleje
1 lžíce cukru krupice
1 ks menší bagety
1 l zeleninového vývaru
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, větší cibuli na půlkolečka
2. V širším hrnci na rozehřátém másle a oleji opékáme nakrájenou cibuli, po 15 minutách přisypeme cukr a opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje
3. Pak opečenou cibuli zalijeme bílým vínem, povaříme, přilijeme horký vývar, dochutíme, solí i mletým pepřem a pomalu vaříme dalších 20 minut
4. Bagetu nakrájíme na plátky, posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme pod grilem, aby se sýr rozpustil a servírujeme s polévkou.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz