Bramborové lokše

Bramborové placky z uvařených brambor, vajec a mouky, opečené na sucho.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 50 minut

Ingredience

 

1500 g brambor
500 g hladké mouky
3 ks vajec
2 lžíce másla
  sůl

 

 

Postup

 

1. Brambory důkladně umyjeme a uvaříme je i se slupkou
2. Uvařené brambory po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na jemno
3. Přidáme vejce, sůl, mouku a zpracujeme v hladké těsto
4. Těsto zformujeme do tvaru válce a rozkrájíme na stejně velké kousky, které rozválíme na tenké placky a opečeme po obou stranách nasucho na teflonové pánvi
5. Teplé lokše potřeme rozpuštěným sádlem, nejlépe kachním anebo husím. Podáváme jako přílohu k pečené kachně. Vhodná je i pečená husa.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz