Bramborové lokše

Bramborové placky z uvařených brambor, vajec a mouky, opečené na sucho.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 50 minut

Ingredience

 

1500 g brambor
500 g hladké mouky
3 ks vajec
2 lžíce másla
  sůl

 

 

Postup

 

1. Brambory důkladně umyjeme a uvaříme je i se slupkou
2. Uvařené brambory po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na jemno
3. Přidáme vejce, sůl, mouku a zpracujeme v hladké těsto
4. Těsto zformujeme do tvaru válce a rozkrájíme na stejně velké kousky, které rozválíme na tenké placky a opečeme po obou stranách nasucho na teflonové pánvi
5. Teplé lokše potřeme rozpuštěným sádlem, nejlépe kachním anebo husím. Podáváme jako přílohu k pečené kachně. Vhodná je i pečená husa.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení