Čínská kuřecí polévka

Pikantní polévka jemné vůně a chuti po kuřecím mase a žampiónech.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

1,25 l vody
1/2 ks kuřete
100 g žampiónů
100 g hrášku
1 ks vejce
  špetku mletého zázvoru
  trošku kari koření
  sójová omáčka
  sůl

 

 

Postup

 

1. Rozpůlenou půlku kuřete dáme do studené osolené vody a uvaříme doměkka
2. Uvařené kuřecí maso vykostíme, nakrájíme na menší kousky a vývar přecedíme
3. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampióny, hrášek, kari koření, špetku mletého zázvoru a asi 10 minut vaříme
4. Do polévky nakonec vhodíme nakrájené kuřecí maso, vmícháme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme
5. Polévku dochutíme sójovou omáčkou.

Doporučení:
Kdo nemá rád rozšlehané vajíčko v polévce, nemusí ho tam dávat. Pórek a trochu na jemno nakrájeného čínského zelí dá tomuto receptu nový ráz.

Poznámka:
Zelí stačí spařit přímo na talíři samotnou horkou polévkou.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení