Čínská kuřecí polévka

Pikantní polévka jemné vůně a chuti po kuřecím mase a žampiónech.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

1,25 l vody
1/2 ks kuřete
100 g žampiónů
100 g hrášku
1 ks vejce
  špetku mletého zázvoru
  trošku kari koření
  sójová omáčka
  sůl

 

 

Postup

 

1. Rozpůlenou půlku kuřete dáme do studené osolené vody a uvaříme doměkka
2. Uvařené kuřecí maso vykostíme, nakrájíme na menší kousky a vývar přecedíme
3. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampióny, hrášek, kari koření, špetku mletého zázvoru a asi 10 minut vaříme
4. Do polévky nakonec vhodíme nakrájené kuřecí maso, vmícháme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme
5. Polévku dochutíme sójovou omáčkou.

Doporučení:
Kdo nemá rád rozšlehané vajíčko v polévce, nemusí ho tam dávat. Pórek a trochu na jemno nakrájeného čínského zelí dá tomuto receptu nový ráz.

Poznámka:
Zelí stačí spařit přímo na talíři samotnou horkou polévkou.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz