Clafoutis s třešněmi

Je to typický francouzský pečený dezert. Běžně se připravuje především z třešní nebo meruněk, ale můžete použít i jahody, maliny či třeba kuličky hroznového vína.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut.

Ingredience

 

300 g třešní
100 g másla
100 g moučkového cukru
50 g hladké mouky
4 lžíce mandlových lupínků
80 ml smetany
1/2 ks prášku do pečiva
1 ks vanilkového cukru
2 ks vajec
  máslo na vymazání misek

 

 

Postup

 

1. Třešně dobře omyjeme a necháme odkapat
2. Čtyři zapékací misky o objemu 250 ml vytřeme rozměklým máslem, vysypeme mandlovými lupínky, vanilkovým cukrem a rozdělíme do nich ovoce
3. Rozměklé máslo utřeme do husté pěny s moučkovým cukrem a žloutky, vmícháme na jemno nastrouhané mandle, smetanu a hladkou mouku rozmíchanou s práškem do pečiva
4. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Těsto rozdělíme do zapékacích misek (maximálně do dvou třetin - nabude), posypeme zbylými mandlovými lupínky, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova, tedy asi 40 minut.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení