Crème brûlée

Vytvořte si doma vlastní Crème brûlée. Tento recept na lahodný vanilkový krém pochází z Francie.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut + 2 hodiny doba chlazení

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
120 g práškového cukru
75 g bílé čokolády
45 g másla
120 ml vaječného likéru
3 lžíce krystalového cukru
2 lžíce bílého rumu
6 ks sněhových pusinek
5 ks plátků želatiny
5 ks vajec
  směs sušeného ovoce

 

 

Postup

 

1. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, plátkovou želatinu necháme nabobtnat, pak ji vymačkáme, žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s práškovým cukrem a máslem
2. Vychladlou čokoládu vymícháme se žloutkovou pěnou na hladkou hmotu, rum zahřejeme, přidáme vymačkanou želatinu a rozpustíme ji
3. Z čokoládové směsi odebereme 2 lžíce, přimícháme je k želatině, zabarvenou želatinu opatrně přidáme k čokoládové směsi, z krystalového cukru připravíme karamel (na ohni na pánvičce necháme cukr pozvolna rozpustit)
4. Karamel sundáme ze zdroje tepla a za stálého míchání přilijeme likér, na několik vteřin vrátíme pánev na vařič a zahříváme, dokud nevznikne hladký krém
5. Polovinu karamelu dáme do šálku a smícháme se sušeným ovocem, z bílků vyšleháme sníh a přidáme k čokoládové směsi, na dno sklenic rozdělíme karamel se sušeným ovocem
6. Navrstvíme krém z bílé čokolády, navrch nalijeme druhou polovinu karamelu, do něj vtlačíme sněhové pusinky
7. Poháry dáme aspoň na 2 hodiny vychladit do ledničky a podáváme.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz