Čokoládová pěna

Dezertní pěna připravená z čokolády rozpuštěné ve vodní lázni a smíchané se sněhem z bílků a čerstvě vyšlehanou tuhou smetanou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 35 minut + doba chlazení

Ingredience

 

250 ml smetany
150 g tmavé čokolády nejlépe s 80 % kakaa
3 lžičky tmavého rumu
1 ks žloutku

 

 

Postup

 

1. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu
2. V jiné míse také ve vodní lázni ušleháme žloutky s rumem do tuhé pěny, opatrně přimícháme rozpuštěnou čokoládu
3. Smetanu vyšleháme do tuha a pak do ní zapracujeme připravenou zchladlou čokoládu spojenou s dalšími ingrediencemi
4. Pěnu necháme v lednici důkladně vychladit.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení