Domácí oříšková čokoláda

V domácích podmínkách vyrobená mléčná čokoláda plněná upraženými oříšky a rozinkami nebo sultánkami.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 35 minut

Ingredience

 

500 g mléčné čokolády
350 g lískových očíšků
40 g kokosového tuku
3 lžíce rozinek nebo sultánek
  plochá forma 26 x 20 cm
  alobal

 

 

Postup

 

1. Celé oříšky nasucho opražíme, necháme vychladnout
2. Rozpustíme kokosový tuk, přidáme čokoládu naporcovanou ne menší kousky a za stálého míchání ji necháme rozehřát
3. Plochou formu o velikosti asi 26 x 20 cm vyložíme alobalem, vlijeme do ní polovinu tekuté čokolády
4. Povrch posypeme rozinkami a lískovými oříšky
5. Zalijeme druhou polovinou čokolády, necháme v chladu ztuhnout
6. Před podáváním čokoládu nalámeme na menší kousky.

Doporučení:
Samozřejmě na tento recept můžete použít i čokoládu hořkou. I náplň lze obměnit, použijeme například vlašské ořechy a kandované ovoce.

Poznámka:
U tohoto receptu je velmi důležitý právě kokosový tuk, bez něj by domácí čokoláda po vychladnutí zešedla.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení