Domácí oříšková čokoláda

V domácích podmínkách vyrobená mléčná čokoláda plněná upraženými oříšky a rozinkami nebo sultánkami.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 35 minut

Ingredience

 

500 g mléčné čokolády
350 g lískových očíšků
40 g kokosového tuku
3 lžíce rozinek nebo sultánek
  plochá forma 26 x 20 cm
  alobal

 

 

Postup

 

1. Celé oříšky nasucho opražíme, necháme vychladnout
2. Rozpustíme kokosový tuk, přidáme čokoládu naporcovanou ne menší kousky a za stálého míchání ji necháme rozehřát
3. Plochou formu o velikosti asi 26 x 20 cm vyložíme alobalem, vlijeme do ní polovinu tekuté čokolády
4. Povrch posypeme rozinkami a lískovými oříšky
5. Zalijeme druhou polovinou čokolády, necháme v chladu ztuhnout
6. Před podáváním čokoládu nalámeme na menší kousky.

Doporučení:
Samozřejmě na tento recept můžete použít i čokoládu hořkou. I náplň lze obměnit, použijeme například vlašské ořechy a kandované ovoce.

Poznámka:
U tohoto receptu je velmi důležitý právě kokosový tuk, bez něj by domácí čokoláda po vychladnutí zešedla.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz