Domácí ovocný čaj

Ovocný čaj s rumem

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doma připravený základ pro chutný ovocný čaj z čerstvého ovoce.

Ingredience

 

ovoce: maliny, jahody, hrušky, jablka, rybíz, borůvky ...
  Na 1 kg ovoce:
125 g cukru
1 l vody
1/4 l rumu
2 ks hřebíčku
1 ks badyánu
1 ks menší skořice

 

 

Postup

 

1. Drobné ovoce necháme v celku, větší pokrájíme na menší části a dáme vařit spolu s vodou, cukrem a kořením
2. Povaříme zhruba 20 minut, pak přidáme rum, dále již nápoj nevaříme
3. Ještě horký čaj i s kousky rozvařeného ovoce nalijeme do zavařovacích sklenic, důkladně uzavřeme víčky a položíme dnem vzhůru
4. Takto vychladlý čaj dávkujeme dle chuti, většinou 1-2 lžíce na hrnek horké vody.

Doporučení:
Lze použít i kompotové ovoce, pak část cukru nahradíme nálevem z kompotu, dobu varu zkrátíme asi na polovinu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz