Domácí ovocný čaj

Ovocný čaj s rumem

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doma připravený základ pro chutný ovocný čaj z čerstvého ovoce.

Ingredience

 

ovoce: maliny, jahody, hrušky, jablka, rybíz, borůvky ...
  Na 1 kg ovoce:
125 g cukru
1 l vody
1/4 l rumu
2 ks hřebíčku
1 ks badyánu
1 ks menší skořice

 

 

Postup

 

1. Drobné ovoce necháme v celku, větší pokrájíme na menší části a dáme vařit spolu s vodou, cukrem a kořením
2. Povaříme zhruba 20 minut, pak přidáme rum, dále již nápoj nevaříme
3. Ještě horký čaj i s kousky rozvařeného ovoce nalijeme do zavařovacích sklenic, důkladně uzavřeme víčky a položíme dnem vzhůru
4. Takto vychladlý čaj dávkujeme dle chuti, většinou 1-2 lžíce na hrnek horké vody.

Doporučení:
Lze použít i kompotové ovoce, pak část cukru nahradíme nálevem z kompotu, dobu varu zkrátíme asi na polovinu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení