Domácí pivní sýr

Nastrouhaný romadúr smíchaný s máslem, tvarohem a mletou paprikou, zalitý pivem, po uzrání nechaný v čistém plátně důkladně odkapat ...

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut + doba zrání

Ingredience

 

250 g měkkého plnotučného tvarohu
125 g romadúru
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce másla
1 dl piva desítky
  špetka kmínu
  sůl

 

 

Postup

 

1. Romadúr nastrouháme na jemno
2. V misce utřeme změklé máslo do pěny a vmícháme k němu měkký tvaroh
3. Přidáme nastrouhaný romadúr, mírně osolíme, okmínujeme, opaprikujeme, promícháme a přendáme do kameninové nebo porcelánové misky
4. Vše zalijeme pivem, zakryjeme talířkem nebo utěrkou a v teple necháme asi týden zrát, když sýr uzraje, vystoupí pivo nad hmotu (pokud máme méně kvalitní tvaroh, zůstane pivo pod sýrem)
5. Pak pivo slijeme, sýr vyklopíme z misky do čistého hadříku, zatočíme a necháme odkapat.

Doporučení:
Abychom získali ušlechtilou plíseň pro kvalitní zrání domácího pivního sýru, musíme použít sýr, který obsahuje "správné" bakterie, například romadúr. Můžeme však také naložit olomoucké syrečky nebo nivu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení