Marinovaná feta

V olivovém oleji s bylinkami naložené kostky fety nebo balkánského sýra, po dvou dnech servírované s olivami jako studený předkrm nebo svačinka.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut + 2 dny marinování

Ingredience

 

400 g fety nebo balkánského sýra Naše bio
100 g zelených a černých oliv
2 dl olivového oleje Billa
4 ks stroužky česneku
1 hrst nasekaných bylinek (petržel, tymián, bazalka, máta)
  šťáva z jedné limetky
  zrnka celého pepře
  sůl

 

 

Postup

 

1. Sýr nakrájíme na kostičky
2. Z oleje, rozmělněného česneku, bylinek, soli, pepře a limetkové šťávy připravíme marinádu, do které naložíme sýr a necháme 2 dny v chladu odležet
3. Marinovaný sýr podáváme posypaný olivami, chutná výborně s domácím pečivem.

Doporučení:
Sýr vyndejte z lednice minimálně hodinu před konzumací a uvolněte ho z obalu, aby se plně projevila jeho chuť, vůně a konzistence. V kombinaci s bylinkami a olivovým olejem je pro vaše tělo zdrojem kvalitního vápníku a bílkovin.

Poznámka:
Feta - Drolivý řecký měkký sýr vyráběný z ovčího nebo kozího mléka, případně z obou. Připomíná osolený tvrdý tvaroh.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení