Drubková polévka
Polévka z povařených kuřecích drůbků, květáku, mrkve a koření, s vložkou tenkých nudlí.
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
| 300 g | drůbežích drůbků (žaludky, krky, srdce, křídla) |
| 300 g | květáku |
| 100 g | mrkve |
| 40 g | polévkových nudlí |
| 20 g | másla |
| 200 ml | mléka |
| 1 lžíce | hladké mouky |
| 1 ks | cibule |
| 1 l | vody |
| muškátový květ | |
| petrželka | |
| pepř | |
| sůl |
Postup
1. Očištěné a oprané drůbky a cibuli vložíme do 1 litru studené vody, osolíme a zvolna vaříme téměř doměkka
2. Do vývaru přidáme růžičky květáku a na kolečka nakrájenou mrkev a vše vaříme do změknutí
3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drůbků a zeleniny, rozšleháme a povaříme
4. Do vroucí polévky vsypeme nudle a za častého míchání zvolna vaříme
5. Přilijeme mléko, přidáme rozkrájené drůbky a zeleninu
6. Nakonec polévku dochutíme pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
