Domácí hovězí polévka

Polévka z hovězího masa, mrkve, celeru, bylinek a koření.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 140 minut

Ingredience

 

400 g hovězího předního
2 lžíce másla
3 ks kuliček nového koření
3 ks kuliček pepře
2 ks větší mrkve
1 ks cibule
1 ks svazku bylin: bobkový list, libeček, tymián
  kousek celeru
  hrst nudlí
  petrželka
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

1. Hovězí maso dáme do hrnce, zalijeme 2 litry studené vody, přidáme oloupanou, přepůlenou cibuli, svazek bylinek, 1 očištěnou, přepůlenou mrkev, celer, kuličky pepře i nového koření, sůl, přivedeme k varu a zvolna vaříme pod pokličkou dvě hodiny, aby maso změklo
2. Pak maso vyndáme, necháme mírně zchladnout, obereme, nakrájíme na menší kousky, celer na kostičky, vývar přelijeme přes cedník a cibuli, bylinky i mrkev vyhodíme
3. Na rozehřátém másle osmahneme očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, aby zkřehla, pak ji spolu s nakrájeným masem, celerem dáme do vývaru, přivedeme k varu, přidáme nudle a povaříme je doměkka
4. Polévku ozdobíme při podávání petrželkou

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení