Domácí hovězí polévka

Polévka z hovězího masa, mrkve, celeru, bylinek a koření.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 140 minut

Ingredience

 

400 g hovězího předního
2 lžíce másla
3 ks kuliček nového koření
3 ks kuliček pepře
2 ks větší mrkve
1 ks cibule
1 ks svazku bylin: bobkový list, libeček, tymián
  kousek celeru
  hrst nudlí
  petrželka
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

1. Hovězí maso dáme do hrnce, zalijeme 2 litry studené vody, přidáme oloupanou, přepůlenou cibuli, svazek bylinek, 1 očištěnou, přepůlenou mrkev, celer, kuličky pepře i nového koření, sůl, přivedeme k varu a zvolna vaříme pod pokličkou dvě hodiny, aby maso změklo
2. Pak maso vyndáme, necháme mírně zchladnout, obereme, nakrájíme na menší kousky, celer na kostičky, vývar přelijeme přes cedník a cibuli, bylinky i mrkev vyhodíme
3. Na rozehřátém másle osmahneme očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, aby zkřehla, pak ji spolu s nakrájeným masem, celerem dáme do vývaru, přivedeme k varu, přidáme nudle a povaříme je doměkka
4. Polévku ozdobíme při podávání petrželkou

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz