Drubková polévka

Polévka z povařených kuřecích drůbků, květáku, mrkve a koření, s vložkou tenkých nudlí.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

300 g drůbežích drůbků (žaludky, krky, srdce, křídla)
300 g květáku
100 g mrkve
40 g polévkových nudlí
20 g másla
200 ml mléka
1 lžíce hladké mouky
1 ks cibule
1 l vody
  muškátový květ
  petrželka
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Očištěné a oprané drůbky a cibuli vložíme do 1 litru studené vody, osolíme a zvolna vaříme téměř doměkka
2. Do vývaru přidáme růžičky květáku a na kolečka nakrájenou mrkev a vše vaříme do změknutí
3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drůbků a zeleniny, rozšleháme a povaříme
4. Do vroucí polévky vsypeme nudle a za častého míchání zvolna vaříme
5. Přilijeme mléko, přidáme rozkrájené drůbky a zeleninu
6. Nakonec polévku dochutíme pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení