Drubková polévka

Polévka z povařených kuřecích drůbků, květáku, mrkve a koření, s vložkou tenkých nudlí.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

300 g drůbežích drůbků (žaludky, krky, srdce, křídla)
300 g květáku
100 g mrkve
40 g polévkových nudlí
20 g másla
200 ml mléka
1 lžíce hladké mouky
1 ks cibule
1 l vody
  muškátový květ
  petrželka
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Očištěné a oprané drůbky a cibuli vložíme do 1 litru studené vody, osolíme a zvolna vaříme téměř doměkka
2. Do vývaru přidáme růžičky květáku a na kolečka nakrájenou mrkev a vše vaříme do změknutí
3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drůbků a zeleniny, rozšleháme a povaříme
4. Do vroucí polévky vsypeme nudle a za častého míchání zvolna vaříme
5. Přilijeme mléko, přidáme rozkrájené drůbky a zeleninu
6. Nakonec polévku dochutíme pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz