Dvoubarevné tiramisu

Italské tiramisu může mít mnoho podob. Tento recept je na tiramisu servírovaný ve sklenici, díky které strávník uvidí dezert v celé jeho kráse.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 35 minut + 4 hodiny chlazení

Ingredience

 

500 g mascarpone
100 g bílé čokolády
100 g hořké tmavé čokolády
350 ml smetany ke šlehání
50 ml smetany na vaření
1 hrnek espressa nebo překapávané kávy
12 ks cukrářských piškotů
3 cl brandy nebo rumu
  pár kapek vanilkového extraktu
  kakao na ozdobu
  snítky máty

 

 

Postup

 

1. Ze smetany vyšleháme pevnou tuhou šlehačku, necháme ji vychladit
2. Ve vodní lázni rozpustíme v misce hořkou čokoládu, necháme ji vychladnout a promícháme s polovinou mascarpone a šlehačkou, odložíme do ledničky
3. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu se smetanou na vaření, přidáme kapku vanilkového extraktu, promícháme a necháme zchladnout, pak zapracujeme zbývající mascarpone a šlehačku, dáme vychladit
4. Do mělké mísy nalijeme kávu s kapkou rumu, piškoty namočíme v kávě a rozdělíme je na dno pohárů
5. Lžící postupně plníme sklenice tmavou a světlou směsí, proložíme jednou směsí namočených piškotů a poháry naplníme zbytkem hmoty
6. Poháry přetáhneme potravinovou fólií a necháme v chladnu 4-6 hodin vychladit
7. Před podáváním posypeme dezert kakaem a ozdobím například čerstvou mátou.

Doporučení:
Pokud budete chtít, aby dezert byl o něco sladší, přislaďte si cukrem kávu nebo šlehačku.

Poznámka:
Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz