Dvoubarevné tiramisu

Italské tiramisu může mít mnoho podob. Tento recept je na tiramisu servírovaný ve sklenici, díky které strávník uvidí dezert v celé jeho kráse.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 35 minut + 4 hodiny chlazení

Ingredience

 

500 g mascarpone
100 g bílé čokolády
100 g hořké tmavé čokolády
350 ml smetany ke šlehání
50 ml smetany na vaření
1 hrnek espressa nebo překapávané kávy
12 ks cukrářských piškotů
3 cl brandy nebo rumu
  pár kapek vanilkového extraktu
  kakao na ozdobu
  snítky máty

 

 

Postup

 

1. Ze smetany vyšleháme pevnou tuhou šlehačku, necháme ji vychladit
2. Ve vodní lázni rozpustíme v misce hořkou čokoládu, necháme ji vychladnout a promícháme s polovinou mascarpone a šlehačkou, odložíme do ledničky
3. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu se smetanou na vaření, přidáme kapku vanilkového extraktu, promícháme a necháme zchladnout, pak zapracujeme zbývající mascarpone a šlehačku, dáme vychladit
4. Do mělké mísy nalijeme kávu s kapkou rumu, piškoty namočíme v kávě a rozdělíme je na dno pohárů
5. Lžící postupně plníme sklenice tmavou a světlou směsí, proložíme jednou směsí namočených piškotů a poháry naplníme zbytkem hmoty
6. Poháry přetáhneme potravinovou fólií a necháme v chladnu 4-6 hodin vychladit
7. Před podáváním posypeme dezert kakaem a ozdobím například čerstvou mátou.

Doporučení:
Pokud budete chtít, aby dezert byl o něco sladší, přislaďte si cukrem kávu nebo šlehačku.

Poznámka:
Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení