Fancy bourbon

Míchaný nápoj z bourbonu, triple sec nebo Cointreau, cukru a hořké.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 3 minuty

Ingredience

 

Rozpis na 1 nápoj:
  (1díl – 2 cl)
2 díly bourbonu
1/2 lžičky triple sec nebo Cointreau
1/2 lžičky krystalového cukru
2 střiky hořké (bitters)
  spirálka citrónové kůry
  kostky ledu
  drcený led
  šejkr
  barové sítko
  sklenice old fashioned o obsahu 170-230 ml

 

 

Postup

 

1. Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu
2. Nalijeme triple sec nebo Cointreau a bourbon
3. Přidáme cukr a hořkou (bitters) a důkladně protřepeme
4. Přecedíme přes barové sítko do sklenice do tří čtvrtin naplněné drceným ledem
5. Spirálku citrónové kůry vymačkáme do nápoje a vyhodíme.

Doporučení:
Cointreau - Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.

Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů.

Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení