Sicilské cannoli

V horkém oleji smažené trubičky plněné různými sladkými náplněmi.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 90 minut

Ingredience

 

Na těsto na trubičky:
500 g hladké mouky "00"
40 g rozpuštěného vepřového sádla
25 g cukru krupice
200 ml červeného vína
  olej nebo sádlo na smažení
  Na sladkou náplň:
500 g ricotty
150 g moučkového cukru
50 g nasekané tmavé čokolády
50 g nasekaných pistácií
2 lžíce pomerančového kompotu
2 lžičky smíšené kandované citrusové kůry
  Ostatní:
  forma na vykrajování o průměru 8 cm
  mouka na pracovní plochu
  formičky na trubičky

 

 

Postup

 

1. V míse spolu mícháme mouku s vepřovým sádlem, cukrem a vínem, zpracováváme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké těsto
2. Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše plát silný 2 mm, z kterého pomocí formy vykrájíme kolečko o průměru 8 cm, mělo by se nám podařit vykrájet 12 kousků
3. Jednotlivá plátky těsta obtočíme kolem nerezového válce - formičky na trubičky tak, aby se konce spojily a mohly se dobře přitisknout k sobě, formičky před tím potřeme trochou sádla nebo oleje
4. Poté je smažíme v rozpáleném oleji na 180 °C do křupava, po usmažení je necháme okapat na savém papíru
5. Připravíme si sladkou náplň; vyšleháme ricottu s cukrem do hladkého krému, přidáme čokoládu, lžíci pomerančového kompotu, kandovanou kůru a 25 g pistácií
6. Každou cannolu naplníme ochuceným ricottovým krémem, jeden z konců cannoli namočíme do pistácií a druhý do pomerančového kompotu
8. Cannoli nakonec položíme na talíř a posypeme moučkovým cukrem.

Doporučení:
Samozřejmě opět existuje mnoho variant sladké náplně, stejně tak se konce máčejí například v cukrářské barevné rýži, čokoládě, kandovaném ovoci, apod.

Poznámka:
Ricotta - Italský sýr podobný tvarohu. Zhotovuje se z kozího nebo kravského mléka a používá se zejména při přípravě sladkých jídel a do pomazánek. U nás se často nahrazuje lučinou. Vyrábí se ze syrovátky. Je velmi snadno stravitelná, vhodná i pro kojence a nemocné. Má vysokou nutriční hodnotu, nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin. Mezi všemi mléčnými výrobky je to produkt s nejmenším obsahem tuku.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení