Frittata ze dvou druhů sýrů
Uvařené těstoviny fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni ...) spolu se zeleninou, zapečené dozlatova s vejci a dvěma druhy sýrů.
Doba přípravy 55 minut
Ingredience
| 150 g | těstovin fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni ...) |
| 85 g | mraženého hrášku |
| 85 g | mražené kukuřice |
| 50 g | nastrouhaného čedaru |
| 150 ml | mléka |
| 1/2 lžičky | olivového oleje |
| 1 lžička | tymiánových lístků |
| 2 lžíce | nastrouhaného parmazánu |
| 1 ks | červené papriky |
| 1 ks | pórku |
| 2 ks | vajec |
| voda | |
| mletý pepř | |
| sůl |
Postup
1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, 3 minuty před koncem vaření dáme do vody hrášek, kukuřici, na kolečka nakrájený pórek, očištěnou na tenké nudličky nakrájenou papriku a necháme mírně změknout
2. Pak vše scedíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy o průměru cca 1,2 litru
3. Mléko prošleháme s rozklepnutými vejci, vmícháme tymián, většinu na jemno nastrouhaného čedaru i parmazánu, sůl a pepř
4. Směs vlijeme na těstoviny, zlehka promícháme a posypeme zbylými sýry, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 35-40 minut dozlatova
5. Před podáváním necháme frittatu chvílí zchladnout.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
