Frittata ze dvou druhů sýrů

Uvařené těstoviny fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni ...) spolu se zeleninou, zapečené dozlatova s vejci a dvěma druhy sýrů.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 55 minut

Ingredience

 

150 g těstovin fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni ...)
85 g mraženého hrášku
85 g mražené kukuřice
50 g nastrouhaného čedaru
150 ml mléka
1/2 lžičky olivového oleje
1 lžička tymiánových lístků
2 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 ks červené papriky
1 ks pórku
2 ks vajec
  voda
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, 3 minuty před koncem vaření dáme do vody hrášek, kukuřici, na kolečka nakrájený pórek, očištěnou na tenké nudličky nakrájenou papriku a necháme mírně změknout
2. Pak vše scedíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy o průměru cca 1,2 litru
3. Mléko prošleháme s rozklepnutými vejci, vmícháme tymián, většinu na jemno nastrouhaného čedaru i parmazánu, sůl a pepř
4. Směs vlijeme na těstoviny, zlehka promícháme a posypeme zbylými sýry, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 35-40 minut dozlatova
5. Před podáváním necháme frittatu chvílí zchladnout.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení