Grilovaná krkovička

Nakládaná krkovička připravená na grilu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Grilovaná klasika. Doba přípravy 25 minut + doba odležení.

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
600 g krkovičky
4 lžíce hořčice
4 lžíce oleje
2 lžíce sójové omáčky
4 ks stroužků česneku
  mletý černý pepř
  drcený kmín
  chilli koření
  bylinková sůl

 

 

Postup

 

1. Krkovičku dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtyři silnější plátky, nařízneme v krajích, případně ji naklepeme
2. Maso osolíme bylinkovou solí, potřeme rozetřeným česnekem, mletým pepřem, chilli kořením, kmínem, hořčicí, zakapeme sójovou omáčkou, naložíme do oleje a necháme v chladnu nejlépe do druhého dne naležet
3. Druhý den položíme plátky masa na mřížku grilu potřenou tukem a grilujeme, na rozehřátých uhlících, z obou stran 6 až 13 minut (záleží, jestli maso budeme chtít více nebo méně propečené).

Doporučení:
Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka:
V případě, že grilujeme steaky, tedy krkovičku vysokou tak 1,5-2 cm, maso nenaklepáváme (snad jen pěstí mírně poboucháme), ani na bocích ji nenařezáváme, je to zbytečné. Krkovičku grilovanou na přírodu v tenkých plátcích naopak důkladně naklepáváme a hlavně na několika místech nařezáváme, aby se nám nekroutila. Tenké plátky zprudka grilujeme 1-2 minuty z každé strany, silnější steaky zprudka z obou stran opečeme a pak na mírnějším teple dopékáme těch 6-13 minut.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz