Grilovaná krkovička

Nakládaná krkovička připravená na grilu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Grilovaná klasika. Doba přípravy 25 minut + doba odležení.

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
600 g krkovičky
4 lžíce hořčice
4 lžíce oleje
2 lžíce sójové omáčky
4 ks stroužků česneku
  mletý černý pepř
  drcený kmín
  chilli koření
  bylinková sůl

 

 

Postup

 

1. Krkovičku dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtyři silnější plátky, nařízneme v krajích, případně ji naklepeme
2. Maso osolíme bylinkovou solí, potřeme rozetřeným česnekem, mletým pepřem, chilli kořením, kmínem, hořčicí, zakapeme sójovou omáčkou, naložíme do oleje a necháme v chladnu nejlépe do druhého dne naležet
3. Druhý den položíme plátky masa na mřížku grilu potřenou tukem a grilujeme, na rozehřátých uhlících, z obou stran 6 až 13 minut (záleží, jestli maso budeme chtít více nebo méně propečené).

Doporučení:
Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka:
V případě, že grilujeme steaky, tedy krkovičku vysokou tak 1,5-2 cm, maso nenaklepáváme (snad jen pěstí mírně poboucháme), ani na bocích ji nenařezáváme, je to zbytečné. Krkovičku grilovanou na přírodu v tenkých plátcích naopak důkladně naklepáváme a hlavně na několika místech nařezáváme, aby se nám nekroutila. Tenké plátky zprudka grilujeme 1-2 minuty z každé strany, silnější steaky zprudka z obou stran opečeme a pak na mírnějším teple dopékáme těch 6-13 minut.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení