Pepřové steaky marinované v pivu

V pivu a dalších ingrediencích marinované grilované steaky z hovězí svíčkové nebo hovězího roštěnce.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Steaky z hovězí svíčkové. Doba přípravy30 minut + doba marinování

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
4 ks steaky z hovězí svíčkové nebo roštěnce
2 ks stroužky česneku
250 ml černého piva s plnou, poněkud sladší chutí
2 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce drceného pepře
1 lžíce oleje
  sůl

 

 

Postup

 

1. Oloupané stroužky česneku utřeme se solí
2. Smícháme worcesterskou omáčku s černým pivem, olejem, hnědým cukrem a 1 lžičkou soli, do marinády pak zamícháme utřený česnek
3. Očištěné steaky poklademe do hlubšího pekáčku a přelijeme je připravenou marinádou, marinujeme je nejméně 2 hodiny uložené v lednici, během marinování je několikrát obrátíme
4. Steaky vyjmeme z marinády, vetřeme do nich podrcený pepř a dáme je na gril
5. Grilujeme asi 6 minut po každé straně, během grilování maso potíráme zbylou marinádou.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme čerstvý chléb a grilovanou zeleninu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz