Grilovaná vepřová žebírka

Jedna z mnoha variant přípravy vepřových žebírek grilováním.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Žebírka na grilu - klasika pro Vaší garden párty. Doba přípravy 30 minut + doba marinování

Ingredience

 

2 kg větších vepřových žebírek
6 lžic sójové omáčky
4 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce medu
1 lžíce cukru
1 lžíce solamylu
1/2 lžičky soli
  špetka cayenského pepře
  bílý pepř

 

 

Postup

 

1. Žebírka opláchneme, osušíme a pak je rozsekáme nebo nakrájíme na 4-8 porcí
2. Připravíme si marinádu ze sójové omáčky, medu, octa a cukru, kterou opepříme a osolíme
3. Žebírka vložíme do ploché mísy, pokapeme marinádou a necháme přikryté 1 až 2 hodiny při pokojové teplotě marinovat
4. Maso vyjmeme z marinády a necháme dobře okapat
5. Marinádu dáme do menšího hrnce a přivedeme k varu, solamyl rozmícháme v malém množství studené vody a za stálého míchání horkou marinádu, rozpuštěným solamylem, zahustíme
6. Žebírka grilujeme asi 16 minut za častého obracení
7. Nakonec maso potřeme zahuštěnou omáčkou a můžeme je servírovat.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení