Grilovaná vepřová žebírka

Jedna z mnoha variant přípravy vepřových žebírek grilováním.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Žebírka na grilu - klasika pro Vaší garden párty. Doba přípravy 30 minut + doba marinování

Ingredience

 

2 kg větších vepřových žebírek
6 lžic sójové omáčky
4 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce medu
1 lžíce cukru
1 lžíce solamylu
1/2 lžičky soli
  špetka cayenského pepře
  bílý pepř

 

 

Postup

 

1. Žebírka opláchneme, osušíme a pak je rozsekáme nebo nakrájíme na 4-8 porcí
2. Připravíme si marinádu ze sójové omáčky, medu, octa a cukru, kterou opepříme a osolíme
3. Žebírka vložíme do ploché mísy, pokapeme marinádou a necháme přikryté 1 až 2 hodiny při pokojové teplotě marinovat
4. Maso vyjmeme z marinády a necháme dobře okapat
5. Marinádu dáme do menšího hrnce a přivedeme k varu, solamyl rozmícháme v malém množství studené vody a za stálého míchání horkou marinádu, rozpuštěným solamylem, zahustíme
6. Žebírka grilujeme asi 16 minut za častého obracení
7. Nakonec maso potřeme zahuštěnou omáčkou a můžeme je servírovat.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz