Grilované sous vide kachní prsíčko a pórek

Nejprve pomocí metody sous-vide uvařené kachní prso a pórek, pak obojí grilované na roštu grilu. Recepty sous-vide.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 130 minut

Ingredience

 

1 ks kachní prso s kůží
1 ks tenčí mladý pórek
5 g másla
1 snítka tymiánu, rozmarýnu nebo estragonu
  čerstvě mletý pepř
  mořská sůl
  kousek špeku na pomazání mřížky grilu
  Ostatní:
  hrnec na sous-vide, sáček určený pro sous-vide vaření, vakuovačka

 

 

Postup

 

Postup:

  1. Nastavte sous-vide lázeň podle toho, jak moc růžové nebo propečené kachní prso máte rádi, pohybujte se ve škále 57 °C, kdy i po ogrilování bude téměř rare, až po 67 °C, kdy ve finále bude mít jen lehce růžovou barvu
  2. Očistěte kachní prso od případných zbývajících kusů peří a ostrým nožem nakrojte kůži na proužky, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem
  3. Vložte maso do sáčku určeného pro sous-vide vaření spolu s bylinkou – tu dejte na stranu bez kůže, zavakuujte
  4. Přesuňte do lázně předehřáté na požadovanou teplotu a nechte zde maso 60 minut
  5. Lázeň nyní nastavte na 85 °C, proces opakujte s pórkem zavakuovaným spolu se solí, pepřem, kouskem másla a bylinkou podle jeho šířky 30 – 60 minut
  6. Maso i pórek vyndejte z pytlíku a odstraňte bylinky
  7. Mříž  rozpáleného grilu pomažte špekem a na místo s nejvyšší teplotou položte prsíčko kůží dolů do doby, dokud nezezlátne, po pár minutách přidejte do méně horkých míst i podélně rozpůlený pórek
  8. Vše dogrilujte i z druhé strany.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení