Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Kachní prsíčka s omáčkou cumberland

Zprudka opečená kachní prsa, marinovaná, servírovaná nakrájená na tenké plátky spolu s ovocnou omáčkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 40 minut + 12 hodin marinování

Ingredience

 

400 g kachní prsa i s kůží
  čtyřbarevný drcený pepř
  sůl
  Na marinádu:
400 ml červeného vína
70 g brusinek
30 g medu
4 cl koňaku nebo brandy
  citronová a pomerančová kůra
  sůl
  Na omáčku:
200 g rybízového džemu
100 g brusinek
15 g pikantní hořčice (dijonská)
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžička pomerančové šťávy
  citronová šťáva
  mletý zázvor
  sůl

 

 

Postup

 

1. Kachní prsa nasolíme a okořeníme podrceným pepřem a kmínem, zprudka je opečeme nejprve ze strany, kde je kůže (opékáme asi 2 minuty), poté z druhé strany (prsa nesmí být zcela propečená), pak je necháme odpočinout
2. Připravíme si marinádu; všechny ingredience na marinádu spolu smícháme a prsa do ní položíme tak, aby byla celá ponořená, marinujeme minimálně 12 hodin
3. Omáčku připravíme z vína, do kterého přidáme pomerančovou kůru, džem, brusinky, hořčici a zázvor, vše necháme povařit tak 10-15 minut, nakonec omáčku dochutíme worcesterskou omáčkou, citronovou a pomerančovou šťávou, dle chuti ji osolíme
4. Kachní prsa vyjmeme z marinády, nakrájíme na tenké plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučení:

 

Jako další přílohu můžeme podávat například glazírovanou cibulku.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz