Kachní prsíčka s omáčkou cumberland

Zprudka opečená kachní prsa, marinovaná, servírovaná nakrájená na tenké plátky spolu s ovocnou omáčkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 40 minut + 12 hodin marinování

Ingredience

 

400 g kachní prsa i s kůží
  čtyřbarevný drcený pepř
  sůl
  Na marinádu:
400 ml červeného vína
70 g brusinek
30 g medu
4 cl koňaku nebo brandy
  citronová a pomerančová kůra
  sůl
  Na omáčku:
200 g rybízového džemu
100 g brusinek
15 g pikantní hořčice (dijonská)
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžička pomerančové šťávy
  citronová šťáva
  mletý zázvor
  sůl

 

 

Postup

 

1. Kachní prsa nasolíme a okořeníme podrceným pepřem a kmínem, zprudka je opečeme nejprve ze strany, kde je kůže (opékáme asi 2 minuty), poté z druhé strany (prsa nesmí být zcela propečená), pak je necháme odpočinout
2. Připravíme si marinádu; všechny ingredience na marinádu spolu smícháme a prsa do ní položíme tak, aby byla celá ponořená, marinujeme minimálně 12 hodin
3. Omáčku připravíme z vína, do kterého přidáme pomerančovou kůru, džem, brusinky, hořčici a zázvor, vše necháme povařit tak 10-15 minut, nakonec omáčku dochutíme worcesterskou omáčkou, citronovou a pomerančovou šťávou, dle chuti ji osolíme
4. Kachní prsa vyjmeme z marinády, nakrájíme na tenké plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučení:

 

Jako další přílohu můžeme podávat například glazírovanou cibulku.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení