Grilovaný hermelín s citrony a česnekem
V alobalu na grilu upečené hermelíny ochucené pastou z grilovaných stroužků česneku, doplněné o kolečka citrónu, cukr a snítky tymiánu.
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 1 balení | Sedlčanský Hermelín na gril (obsahuje 4 ks sýra + balíček grilovacího koření) |
| 4 ks | větvičky tymiánu |
| 1 ks | větší česnek |
| 1 ks | citronu |
| olivový olej | |
| cukr | |
| sůl |
Postup
1. Z česneku vyloupneme 2 stroužky, zbytek stroužků zabalíme do alobalu a upečeme je nebo ugrilujeme
2. Upečený česnek necháme částečně zchladnout, stroužky vymáčkneme na prkénko a utřeme je se solí, lžící citronové šťávy vymačkané z poloviny citronu a grilovacím kořením na pastu
3. Druhou polovinu citronu a zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky
4. Hermelíny potřeme vzniklou pastou, na každý položíme jeden plátek citronu, posypeme cukrem, přidáme plátky česneku, větvičky tymiánu a špetku nastrouhané citronové kůry
5. Zakryjeme kouskem pečicího papíru, zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany 5 - 7 minut.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
