Grilovaný hermelín podávaný s mango-brusinkovým chutney

Další originální recept ze Sedlčan na grilovaný hermelín, servírovaný spolu s mango-brusinkovým chutney ochuceným čerstvým koriandrem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 35 minut

Ingredience

 

1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
  alobal
  olej
  Na mango-brusinkové chutney:
1 ks manga
1 ks stroužek česneku
1 ks malé chilli papričky
1/2 ks cibule
2 lžíce pokrájeného koriandru
1 lžíce strouhaného zázvoru
1 lžíce cukru
40 ml octa
  brusinková omáčka (je součástí balení)
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

1. Na kostičky postupně nakrájíme oloupané mango, cibuli a česnek, zalijeme 200 ml vody, přidáme ocet, špetku soli, šťávu ze zázvoru a pokrájenou čili papričku, vzniklou směs za občasného míchání zvolna vaříme, dokud nezhoustne, nakonec přimícháme pokrájený koriandr
2. Hermelíny lehce potřeme olejem, zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany asi 5 minut
3. Hotové hermelíny rozdělíme na talíře a doplníme směsí z manga.

Doporučení:
Brusinkovou omáčku přiloženou v balení podáváme buď zvlášť, nebo ji přimícháme do chutney.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz