Grilovaný hermelín s citrony a česnekem

V alobalu na grilu upečené hermelíny ochucené pastou z grilovaných stroužků česneku, doplněné o kolečka citrónu, cukr a snítky tymiánu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
1 balení Sedlčanský Hermelín na gril (obsahuje 4 ks sýra + balíček grilovacího koření)
4 ks větvičky tymiánu
1 ks větší česnek
1 ks citronu
  olivový olej
  cukr
  sůl

 

 

Postup

 

1. Z česneku vyloupneme 2 stroužky, zbytek stroužků zabalíme do alobalu a upečeme je nebo ugrilujeme
2. Upečený česnek necháme částečně zchladnout, stroužky vymáčkneme na prkénko a utřeme je se solí, lžící citronové šťávy vymačkané z poloviny citronu a grilovacím kořením na pastu
3. Druhou polovinu citronu a zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky
4. Hermelíny potřeme vzniklou pastou, na každý položíme jeden plátek citronu, posypeme cukrem, přidáme plátky česneku, větvičky tymiánu a špetku nastrouhané citronové kůry
5. Zakryjeme kouskem pečicího papíru, zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany 5 - 7 minut.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz