Grilovaný losos s limetkovým máslem

Losos grilovaný na limotkovém másle s kapkou olivového oleje

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

  • Limetka nasekaná kůra, 2 lžíce
  • Losos 6 filetů, s kůží 
  • Olivový olej na potření 
  • Pepř  
  • Sůl

 

Postup

 

1. Nejprve udělejte limetkové máslo: česnek utřete s limetkovou šťávou, solí a pepřem co nejvíc dohladka, ideálně v těžkém hmoždíři. Pak směs postupně přidávejte ke změklému máslu a dokonale promíchejte. Zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout.

2. Filety důkladně ze všech stran osolte a opepřete, lehce potřete olivovým olejem a pak je čtyři minuty z každé strany grilujte. Posypte limetkovou kůrou a podávejte s plátkem limetkového másla.

 

Na limetkové máslo:

1 velký stroužek česneku | 125ml čerstvé limetkové šťávy | 1 lžičky soli + 1/2 lžičky černého pepře | 125g změklého másla

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz