Grilovaný losos s limetkovým máslem

Losos grilovaný na limotkovém másle s kapkou olivového oleje

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

  • Limetka nasekaná kůra, 2 lžíce
  • Losos 6 filetů, s kůží 
  • Olivový olej na potření 
  • Pepř  
  • Sůl

 

Postup

 

1. Nejprve udělejte limetkové máslo: česnek utřete s limetkovou šťávou, solí a pepřem co nejvíc dohladka, ideálně v těžkém hmoždíři. Pak směs postupně přidávejte ke změklému máslu a dokonale promíchejte. Zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout.

2. Filety důkladně ze všech stran osolte a opepřete, lehce potřete olivovým olejem a pak je čtyři minuty z každé strany grilujte. Posypte limetkovou kůrou a podávejte s plátkem limetkového másla.

 

Na limetkové máslo:

1 velký stroužek česneku | 125ml čerstvé limetkové šťávy | 1 lžičky soli + 1/2 lžičky černého pepře | 125g změklého másla

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení