Mraky

Zákuskové řezy s pudinkem a rumem

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Cukr krupice 18 dkg
  • Cukr vanilkový 1 balení
  • Máslo 125 g
  • Mléko 1/2 l
  • Mouka hladká 15 dkg
  • Pudinkový prášek vanilkový, 2 balení
  • Rum 2-3 lžíce
  • Tuk ztužený, 15 dkg
  • Vejce
  • Voda 1/4 l
  • Žloutek 2

 

Postup

 

TĚSTO : 1/4 l vody, 15 dkg ztuženého tuku, 15 dkg hladké mouky, 6 vajec

Uvaříme ztužený tuk ve 1/4 l vody, přidáme hladkou mouku, dobře zamícháme a necháme vychladnout. Poté postupně zamícháme 6 celých vajec. Vymícháme hladké těsto, rozdělíme je na dvě poloviny a každou namažeme stěrkou na samostatný předem vymazaný plech. Upečeme v horké troubě. Těsto vytvoří efektní boule.

 

KRÉM 1 : 1/2 l mléka,1/8 másla, 2 vanilkové pudinky,18dkg krupicového cukru, 2 žloutky,1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce rumu

Odlijeme si trošku mléka a rozmícháme v něm pudink, zbytek mléka v kastrůlku ohřejeme, přidáme žloutky (nejsou nutné), vanilkový a krupicový cukr a rozmíchané pudinky, krátce povaříme. Nakonec do něho zašleháme půl kostky másla a rum.

Hotový krém namažeme na obě placky a slepíme je k sobě tak, aby těstové boule na spodní i vrchní ploše směřovaly vzhůru. Povrch hotového dezertu postříkáme rozpuštěnou čokoládou.

 

KRÉM 2:

500 ml mléka, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 žloutky, vanilkový cukr, 250 g másla, 200 g cukru moučka.

V kastrůlku ohřejeme mléko, přidáme žloutky, vanilkový cukr, polohrubou mouku a velmi krátce povaříme. Necháme vychladnout a hmotu vyšleháme s cukrem a máslem.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení