Hamburger klasik

Základní recept na mletý hamburger orestovaný na oleji nebo opečený na grilu, servírovaný v bulce.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Mletý hamburger. Doba přípravy 40 minut.

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
500 g mletého hovězího masa (ze svíčkové nebo hovězího zadního)
80 ml minerálky
4 ks hamburgerové bulky (pečivo)
1 ks menší cibule
2 lžíce hořčice
  mletý černý pepř
  sůl
  máslo na opékání

 

 

Postup

 

1. Maso jemně umeleme na ručním nebo elektrickém mlýnku, prohněteme s minerálkou, opepříme a osolíme
2. Ze směsi vytvarujeme čtyři ploché placičky (hamburgery)
3. Zprudka je orestujeme po obou stranách na másle na pánvi nebo je potřeme rozpuštěným máslem a opečeme pod předehřátým grilem, či na roštu
4. Bulky (housky) rozpůlíme, spodní díl potřeme hořčicí, položíme na něj opečený hamburger a na něj kolečka nakrájené cibule
5. Přiklopíme vrškem žemle a ihned podáváme.

Doporučení:
Hamburgery můžeme doplnit plátky listového salátu, rajčat, tvrdého sýra a chuť zvýraznit kečupem, majonézou ...

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení