Houbové rizoto

Další varianta oblíbeného houbového rizota z italského receptáře.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 40 minut

Ingredience

 

400 g italské rýže (Arborio, Carnaroli nebo Vialone Nano)
200 g čerstvých hub nebo 50 g sušených
50 g parmazánu
20 g másla
2-3 ks stroužky česneku
1/2 ks cibule
1 l masového nebo zeleninového vývaru
  olej nebo máslo na smažení
  voda
  kopr
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Na másle nebo oleji mírně osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek
2. Přidáme houby a asi pět minut je zvolna orestujeme, po chvíli přidáme lžíci vody, nepropláchnutou rýži a necháme ji 2-3 minuty opéci, aby se zatáhla a neuvolňoval se z ní škrob
3. Postupně, po malých dávkách, přiléváme vývar a pokrm za stálého míchání vaříme, vývar doplňujeme tak dlouho, dokud není rýže uvařená, což bude trvat 20-25 minut
4. Rizoto odstavíme z plotny a vmícháme do něj lžíci másla a parmazán, dochutíme solí, pepřem a jemně nasekaným koprem.

Doporučení:
Pokud použijeme houby sušené, musíme je nechat před začátkem vaření namočené ve studené vodě 1 hodinu.

Poznámka:
Když před přidáním první várky vývaru rýži zalijeme 1 dcl bílého, kořeněného vína, získá rizoto další chuťový rozměr. Kdo nemá rád kopr, může ho nahradit jinou bylinkou.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení